Rezultate ELIAN 2022 – Comunicat de presa

ELIAN Solutions a inregistrat o crestere cu 74% a cifrei de afaceri in 2022, comparativ cu anul anterior

  • Parte a diviziei de tehnologie a grupului Bittnet Group pentru solutii de business ERP,  ELIAN Solutions a inregistrat o crestere cu 74% a cifrei de afaceri in 2022, comparativ cu anul anterior
  • Compania care este partener certificat Microsoft pentru solutii de tip ERP si-a continuat trendul accelerat de crestere in 2022, cand principalele motoare de dezvoltare au fost serviciile de implementare, precum si cresterea si consolidarea echipei.
  • In 2022, valoarea veniturilor din contracte cu clientii a fost aproape dubla fata de anul anterior;
  • Pentru 2023, ELIAN Solutions isi propune dublarea echipei si extinderea business-ului pe pietele internationale.

ELIAN Solutions, una dintre companiile de top din Romania in domeniul dezvoltarii si implementarii solutiei Microsoft Dynamics 365 Business Central, local sau in Cloud – SaaS si parte a Bittnet Group, a inregistrat in 2022 o crestere cu 74% a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, ajungand la 11.938.112 lei fata de 6.856.103 lei in 2021.

Compania care este partener certificat de catre Microsoft pentru solutii de tip ERP a inregistrat asadar un 2022 exceptional, cu o crestere semnificativa a serviciilor de implementare (implementarea a asigurat 40% din venituri, fata de 26% in 2021). Totodata, profitul brut al companiei a crescut in 2022 la 1.551.413 lei fata de 134.544 lei in anul precedent, in vreme ce rezultatul net a ajuns la 1.359.914 lei comparativ cu 90.297 lei in 2021.

Rezultatele spectaculoase inregistrate de ELIAN Solutions in 2022 se traduc, pe de o parte, in cresterea ponderii serviciilor de implementare si, pe de alta parte, in politica de resurse umane a companiei, care, in ultimii ani, a pus accentul pe extinderea si consolidarea echipei. Astfel, in contextul unui interes tot mai mare al pietei pentru trecerea de la versiuni mai vechi de NAV, la Dynamics 365 Business Central, pe cea mai noua tehnologie Microsoft, ELIAN Solutions a crescut anul trecut capacitatea de livrare de proiecte catre clientii sai. Limitarile tehnologiilor vechi, cerintele legislative (SAFT, eFactura) si beneficiile generale aduse de ultimele versiuni lansate de producator sunt alte motive ale interesului crescut al clientilor ELIAN Solutions pentru upgrade-uri la ultima versiune de sistem lansata de Microsoft.

In 2022, compania a avut obiectivul de crestere si consolidare a echipei. Astfel, daca in 2021 aceasta numara 32 de persoane, la finalul anului trecut din echipa ELIAN Solutions faceau parte 46 de persoane, recrutate pe principiul atragerii de resurse de tip senior, cu capacitate imediata de a intra in productie. Atingerea acestui obiectiv a condus la o crestere de peste 40% a resurselor implicate in livrarea proiectelor.

Obiectivul de performanta operationala (KPI) pentru echipele de consultanta si programare pe care echipa Elian le-a implementat incepand cu Q2 2022 a fost un alt factor care a condus la dezvoltarea capacitatii de livrare, concretizata in cresterea semnificativa a cifrei de afaceri in 2022. Procedura de „self-planning”, prin care fiecare membru al echipei isi gestioneaza proiectele impreuna cu managerul de echipa si Project Managerul a condus la eficientizarea operatiunilor, prin trasabilitatea clara a timpilor de predare, gradul de incarcare al fiecarei persoane si eventualele abateri de la termenele de livrare.

Anul trecut, ELIAN Solutions a lansat licentierea de tip Software as a Service, care va fi un motor de crestere si anul acesta, prin consolidarea veniturilor recurente din subscriptiile lunare.

„Estimam ca in 2023 ne vom inscrie pe acelasi trend de crestere accelerata”, spune Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions. „Pentru anul acesta avem in plan extinderea echipei, a numarului de colegi din fiecare departament, iar pana la finalul anului avem convingerea ca numarul acestora se va dubla. Dorim sa recrutam consultanti de implementare, care merg la client si au o viziune complexa a fluxului de afaceri, programatori, care personalizeaza solutia software conform cerintelor de afaceri ale clientului si consultanti de suport, persoane dedicate clientilor care utilizeaza deja solutia, care preiau cerintele acestora si le solutioneaza in modul optim si cel mai creativ”, mai spune Iulian Motoi.

Consolidarea solutiilor ELIAN pe platforma Microsoft Dynamics 365 Business Central, pe verticale de business, pentru clientii din domeniul retail, agricultura si imobiliare reprezinta un alt obiectiv pentru 2023. „Dorim sa consolidam si sa extindem solutia de business dezvoltata de echipa Elian pentru companiile care activeaza in domeniul  retail, agro – pentru productie agricola, – trading de cereale si distributie de imputuri in agricultura. Totodata, targetam consolidarea solutiei existente pentru domeniul imobiliar si cresterea numarului de proiecte pe aceasta verticala”, explica CEO-ul ELIAN Solutions. Extinderea implementarii de solutii Microsoft Business Central SaaS (in care lucreaza toate companiile din grupul Bittnet si care ofera vizibilitate sporita prin raportare si P&L consolidate) este un alt obiectiv de business pentru 2023, la fel ca si cresterea profitabilitatii, aliniata la nivelul grupului.

„In 2023 targetam extinderea activitatii companiei pe pietele externe. Ne dorim sa mergem pe pietele internationale cu solutii custom dedicate diverselor scenarii de business”, mai spune Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions.

DESPRE ELIAN SOLUTIONS

Parte a Bittnet Group, ELIAN Solutions a fost  fondata in 2008, companie specializata in implementarea solutiei  ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central, local sau in Cloud – Saas. Partener certificat Microsoft, un competitor inovativ si etic, ELIAN Solutions ofera partenerilor sai consultanta in procesul de implementare, programare si dezvoltare, precum si suport si mentenanta pentru Microsoft Dynamics 365 Business Central. Cu o echipa de profesionisti care sunt nu doar ingineri, ci si consultanti de business, ELIAN Solutions este prima companie romaneasca inclusa in „Top 20 Most Promising Microsoft Dynamics Solution Providers”. In portofoliul echipei ELIAN se inscriu in prezent peste 150 de implementari ERP Microsoft Dinamics 365 Business Central de succes in numeroase industrii – retail, distributie, productie agricola, productie textile, servicii de IT, servicii de audit etc.

Mai multe detalii despre ELIAN Solutions sunt disponibile pe www.ELIAN-solutions.ro, canalul de YouTube, Facebook, LinkedIn si Instagram.

Articol publicat in ZF.ro