New call-to-action

Planificare Resurse

Modulul de Planificare Resurse permite definirea si urmarirea profitabilitatii asociata resurselor companiei (angajati, echipamente etc.). Este util indeosebi pentru acele procese care au valoare adaugata mare si in care factorul uman este determinant – zona serviciilor.

Operatiunile de productie necesare pentru transformarea intrarilor in produse finite trebuie planificate zilnic sau saptamanal, in functie de volumul si natura produselor. Dynamics 365 Business Central ofera feature-uri de furnizare pentru cererea anticipata si reala din vanzare, asamblare si productie, precum si feature-uri pentru planificarea distributiei utilizand unitati de stoc si transferuri de locatie. Sistemul de planificare ia in considerare toate datele privind cererea si oferta, plaseaza rezultatele si creeaza sugestii pentru a echilibra oferta si a satisface cererea.

Planificarea are doua elemente: cererea si oferta. Acestea trebuie sa fie in echilibru pentru a ne asigura ca cererea este satisfacuta intr-un timp util si cost eficient. Un alt obiectiv al sistemului de planificare este de a se asigura ca inventarul nu creste in mod inutil. In cazul scaderii cererii, sistemul de planificare va va sugera sa amanati, sa micsorati cantitatea sau sa revocati comenzile de reaprovizionare existente.

Dintre functionalitatile modulului enumeram:

* Este util indeosebi pentru acele procese care au valoare adaugata mare si in care factorul uman este determinant – zona serviciilor.
* Posibilitatea de a defini resurse (angajati, echipamente) si a le asocia costuri si preturi.
* Gestionarea disponibilitatii resurselor pe zile, saptamani, luni.
* Alocarea resurselor lucrarilor in executie (proiectelor) si comenzilor de service.
* Planificarea productiei si a proiectelor in functie de disponibilitatea si capacitatea resurselor.

Costuri: Reduce costurile operationale pentru procesele care au valoare adaugata mare si in care factorul uman este determinant (zona serviciilor).

Timp: Reduce considerabil timpii de lucru prin posibilitatea alocarii resurselor, planificarea productiei si a proiectelor.

Riscuri: Reduce riscurile de business prin posibilitatatea gestionarii disponibilitatii resurselor si definirea resurselor.