Modulul Fabricatie (Productie)

Modulul de Fabricatie (Productie) ofera o solutie completa pentru definirea, urmarirea si controlul proceselor de productie. El functioneaza in stransa corelatie cu celelalte module (aprovizionare si vanzare), asigurand o abordare integrata a procesului de productie.

Pentru a converti un material intr-un produs finit, resursele productiei, precum facturile de material, rutele, operatorii de masinarii si masinaria in sine trebuie sa fie configurate in sistem.

Atunci când cererea este planificata si materialele au fost emise in conformitate cu BOM-urile de productie, operatiunile de productie efective pot incepe si pot fi executate in secventa definita de circuitul comenzilor de productie.

Din punct de vedere al sistemului, o parte importanta a executarii productiei este de a inregistra productia de iesire in baza de date pentru a raporta progresul si pentru a actualiza inventarul cu articolele finite. Iesirea poate fi inregistrata manual prin completarea si inregistrarea liniilor de jurnal dupa operatiile de productie. Totodata, se poate face in mod automat cu utilitatea de backward flushing. In acest caz, consumul de materiale este inregistrat automat impreuna cu iesirea atunci cand comanda de productie se modifica in terminat.