New call-to-action

Introducere informații companie în Business Central

Orice document emis de către o companie (facturi, comenzi, avize de livrare etc.) trebuie să conțină, în mod obligatoriu, datele de identificare ale acesteia: numele, adresa sediului social, codul de TVA, contul bancar etc. În sistemul ERP Dynamics Business Central aceste informații se introduc într-o pagină dedicată, numită ”Informații companie”. Inițial, consultanții de implementare sunt cei care introduc aceste date, înainte ca utilizatorii să înceapă operarea efectivă în sistem, dar e posibil ca ulterior să apară modificări în informația asociată companiei și de aceea e bine să cunoașteți unde o puteți găsi.

În continuare, vom prezenta cele mai importante date care se regăsesc în pagina ”Informații companie”. Pagina poate fi accesată cel mai rapid utilizând funcția de căutare:

Dynamics-365-Business-Central-–-Accesare-informatii-companie

Pagina are mai multe secțiuni, prima și cea mai importantă fiind cea numită ”General”:

Dynamics-365-Business-Central-–-Informatii-companie-Sectiunea-General

Aici se completează numele companiei, adresa, numărul de telefon, codul de TVA și persoana de contact. Așadar, dacă este necesară vreo modificare în ce privește aceste informații, aici trebuie să o realizați. De asemenea, tot aici puteți încărca o imagine – dacă doriți ca documentele emise să conțină logo-ul companiei. Următoarea secțiune se numește ”Înregistrare” și aici se completează informații privind numărul înregistrare în Registrul Comerțului și capitalul social.

O altă secțiune unde e posibil să realizați modificări este cea numită ”Plăți”.  În această secțiune introduceți date despre contul bancar implicit al companiei, cel care va apărea pe documentele de vânzare.

Dynamics-365-Business-Central-–-Informatii-companie-Sectiunea-Plati-si-Livrare

În secțiunea ”Livrare” se trec datele privind locația implicită a companiei. Locația implicită va apărea automat pe documentele de cumpărare și de vânzare.

În cazul în care trebuie să depuneți Declarația VIES, veți găsi o secțiune dedicată pentru datele companiei și una pentru datele despre reprezentantul legal.

Dynamics-365-Business-Central-–-Informatii-companie-Sectiunea-VIES

Acestea sunt cele mai importante informații care se pot regăsi și edita în pagina ”Informații companie”. Trebuie însă menționat că e posibil ca pe implementarea dvs. de Business Central să existe și alte informații. Dacă, de pildă, s-a realizat o dezvoltare în care trebuie setate anumite date legate de companie, altele decât cele deja existente, e destul de probabil că s-a folosit această pagină pentru informațiile suplimentare.

Elian Solutions este parte a Bittnet Group, activând de peste 15 ani în piață ca implementator al sistemului ERP Microsoft Dynamics 366 Business Central. Având o echipă de peste 70 de angajați și un portofoliu de peste 250 de clienți, Elian Solutions este unul dintre cei mai importanți parteneri Microsoft pentru sistemele ERP.

Vrei să fii la curent cu funcționalitățile Dynamics Business Central și să afli noutăți  despre sistemele ERP și tehnologiile pentru afaceri?
Atunci, abonează-te la Newsletter-ul lunar furnizat de către ELIAN Solutions