New call-to-action
Dynamics-Business-Central-Navision-Companie-noua-cu-date - Elian Solutions

Copiere date companie în Business Central

Sistemul ERP Dynamics Business Central permite operarea cu mai multe companii pe aceeași bază de dată și e destul de rară situația când, într-o implementare, avem o singură companie pe o bază de dată. De obicei, există cel puțin o companie de test în care utilizatorii pot încerca diverse configurări și tranzacții, înainte de a le realiza pe baza de producție. În vechea versiune de produs, Dynamics NAV (Navision), crearea unei companii de test dintr-o companie de producție era ceva relativ complicat, care necesita cunoștințe tehnice. Acum, în Business Central acest lucru se poate realiza foarte simplu, iar în continuare vă vom arăta cum să creați o companie de test în doar câțiva pași.

Mai întâi, trebuie să accesați lista cu companiile deja existente în baza de date. Pentru aceasta, în Business Central dați clic pe iconița de căutare (vezi imaginea de mai jos) și se va deschide o fereastră în care începeți să introduceți cuvântul ”companii”. În lista de sub bara de căutare va apărea pagina ”Companii” și veți da clic pe ea.

Dynamics-Business-Central-Navision-Cautare-companii

Se va deschide lista companiilor existente în baza de date. Vă poziționați pe linia cu compania pe care doriți să o copiați și dați clic pe butonul ”Copiere”:

Dynamics-Business-Central-Navision-Lista-companii-copiere

Se va deschide o  altă pagină, în care va trebui să introduceți numele noii companii. Veți vedea și o recomandare pe care e bine să o urmați, anume aceea prin care vi se sugerează să realizați operațiunea în afara orelor de lucru, pentru a nu bloca pe ceilalți utilizatori. Este important de reținut că noua companie va fi  o copie identică a celei vechi, adică va include parametrizări, nomenclatoare și tranzacții.

Dynamics-Business-Central-Navision-Copiere-companie-test

Pentru a putea merge mai departe trebuie să dați clic pentru a activa marcajul din dreptul câmpului ”Înțeleg”, iar apoi dați ”OK”. Procedura va dura  ceva timp:

Dynamics-Business-Central-Navision-Mesaj-copiere

În final, va apărea un mesaj de confirmare a realizării copierii, iar  noua companie va fi disponibilă.

Dynamics-Business-Central-Navision-Companie-noua-cu-date

 

Elian Solutions este parte a Bittnet Group, activând de peste 15 ani în piață ca implementator al sistemului ERP Microsoft Dynamics 366 Business Central. Având o echipă de peste 70 de angajați și un portofoliu de peste 250 de clienți, Elian Solutions este unul dintre cei mai importanți parteneri Microsoft pentru sistemele ERP.

Vrei să fii la curent cu funcționalitățile Dynamics Business Central și să afli noutăți  despre sistemele ERP și tehnologiile pentru afaceri?
Atunci, abonează-te la Newsletter-ul lunar furnizat de către ELIAN Solutions