Un antreprenor care si-a dat demisia din firma in care lucra are acum propria afacere si ruleaza 650.000 de euro pe an

Elian Solutions, furnizorul de solutii de gestiune a resurselor companiilor (ERP) bazate pe platforme Microsoft a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de circa 650.000 de euro, o crestere de peste 100% fata de 2013, cand veniturile companiei erau de 320.000 de euro. Compania a fost fondata in urma cu sapte ani de Iulian Motoi si Mihaela Antoniu, doi absolventi ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Iulian Motoi si Mihaela Antoniu s-au cunoscut in 2006, cand Iulian Motoi a inceput sa lucreze pe implementare pentru un integrator de solutii IT&C, potrivit unui interviu anterior acordat Ziarului Financiar.

„In multele ore state peste program la ultima firma pentru care am lucrat ne-am tot intrebat daca am putea face ceea ce lucram la momentul respectiv, dar mai bine decat ne coordonau altii sa o facem. Firma respectiva crescuse foarte mult intr-o perioada si oamenii noi nu mai erau trimisi la traininguri, ci direct in productie, per total, incepuse sa fie dezorganizare. Asa ca in 2008 am inceput sa lucram pe cont propriu, am obtinut primul contract in sase luni si la scurt timp am semnat parteneriatul cu Microsoft pentru a implementa Microsoft Dynamics NAV“, explica Iulian Motoi motivele pentru care s-a lansat in antreprenoriat in interviul acordat Ziarului Financiar.

In cursul anului 2014, portofoliul Elian s-a extins cu 11 clienti. Dintre acestia, sapte au beneficiat de servicii de implementare, iar patru de servicii de mentenanta, dupa schimbarea partenerului.

Printre noii clienti se numara: Bittnet, Magic Solutions, Industrial Software, Stentor, El Dorado, Euro Fittings, Green Toner, Kapsch, Binzel, Vertical Design, Totem Communication. Totodata, anul trecut, Elian Solutions si-a adaugat in portofoliu si un client din SUA – ILG (International Laser Group Inc.).

Valoarea medie a unui contract de implementare in 2014 a fost de circa 30.000 euro, potrivit reprezentantilor companiei. Elian Solutions a atins in 2014 o cifra de afaceri de circa 650.000 de euro, o crestere de peste 100%, fata de 320.000 euro in 2013.

Citeste intregul material pe Business Magazin