Microsoft Dynamics NAV 2016, in portofoliul Elian Solutions

Compania vizeaza in primul an de implementari vanzari de circa 1 milion de euro si un numar de 25 de implementari. Elian Solutions isi actualizeaza portofoliul de produse cu versiunea 2016 a sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV, lansata recent la nivel international, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Dynamics NAV 2016 confera utilizatorului un control sporit asupra fluxului de informatii in sistem si ii usureaza activitatile zilnice, aducand noi functionalitati, in special in zona managementului financiar.

Dynamics NAV 2016

Dynamics NAV 2016 este caracterizat in principal prin sporirea gradului de integrare cu alte aplicatii (Microsoft CRM, Power BI), dar si prin introducerea anumitor functionalitati cerute de piata: fluxurile de lucru sau managementul documentelor prin tehnologia OCR (Optimal Character Recognition). Din punct de vedere tehnologic, exista o serie de imbunatatiri semnificative; o caracteristica foarte importanta in cazul acestui nou sistem este faptul ca se pot realiza personalizari fara a mai afecta codul din aplicatia standard. De asemenea, Microsoft Dynamic NAV 2016 vine cu diverse instrumente de testare automata a performantei aplicatiei potrivit unor scenarii de lucru – de exemplu, cum se va comporta aplicatia daca este accesata de 100 de utilizatori in acelasi timp.

Serviciu in Cloud

Dat fiind interesul tot mai mare pentru integrarile in Cloud, Dynamics NAV 2016, fata de versiunile anterioare, se poate utiliza cu Azure SQL Database – baza de date va fi de acum administrata ca serviciu in Cloud.

“Avantajele aduse de noua versiune vor genera, cu siguranta, cresteri vizibile si in procesul de vanzare. Avand in vedere ca vomimplementa, in principiu, doar noua versiune, ne putem gandi la un volum de vanzari in primul an de implementari care sa se inscrie in trendul ascendent din ultimii ani, undeva laaproximativ 1 milion de euro si un numar de circa 25 de implementari”, declara Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.

In cazul clientilor care doresc sa upgradeze NAV 2015 la noua versiune, procesul presupune transpunerea functionalitatilor si a bazei de date de la versiunea anterioara la cea mai recenta. E un proces de natura tehnica, dar care implica insa de multe ori si regandirea unor fluxuri de lucru.

Upgdrade

Dynamics NAV 2016 vine cu o serie de instrumente care vor facilita procesul de upgrade de la o versiune mai veche, in conditiile in care multe etape ale upgrade-ului se pot face de acum automat. Pentru versiunile de NAV 2009, NAV 2013 si NAV 2015 upgrade-ul e relativ usor si putin costisitor. In ceea ce priveste versiunile mai vechi, procesul este unul mai dificil din punct de vedere tehnic.

Articol publicat in Biz