Localizarea Dynamics NAV (Navision)

Dynamics NAV (Navision) Localizare ElianSistemul ERP Dynamics NAV (Navision) vine înzestrat cu un set de funcționalități generale, aplicabile oricărei  țări din lume. Există însă domenii puternic reglementatate precum cel financiar-contabil, unde cerințele diferă de la o țară la țară. De aceea, este necesar ca la funcțille de bază dintr-un ERP să se adauge funcții specifice reglementărilor și practicilor de afaceri ale țării respective.

Ce este localizarea Dynamics NAV?

Este vorba îndeosebi de rapoartele legale cerute de contabilitatea națională, dar și de declarații pentru autoritățile fiscale. Rapoarte precum Balanța de Verificare cu 5 egalități, Contul de profit și Pierdere, Declarația 394, Intrastat nu pot lipsi din  Dynamics NAV (Navision).

Odată cu versiunea Dynamics NAV 2013, Microsoft a decis ca pentru unele țări localizarea soluției să fie lăsată în seama implementatorilor locali. Rațiunea pentru această decizie a fost aceea că, specificul local este cel mai bine cunoscut de către aceștia. Aceasta a fost o oportunitate pentru fiecare partener în a-și construi propria localizare.

Elian Solutions a grupat toate funcționalitățile legate de localizare într-un add-on numit ”Elian Localizare ”, add-on  implementat  la toți clienții  săi din România, alături de funcționalitățile standard. Mai mult, a reușit să îl  vândă și ca un produs separat de implementare partenerilor străini care doreau să implementeze Dynamics NAV în România, dar nu dispuneau de funcționalitățile adaptate țării noastre.

Localizarea Dynamics NAV (Navision)  de la Elian Solutions – certificată Microsoft

Pentru ca un add-on să devină recunoscut de către Microsoft, este nevoie ca el să întrunească anumite condiții,  trecând prin test tehnic foarte riguros  în laboratoarele unor firme agreate de către Microsoft. Sunt verificate codul, documentația, interfața. Fiecare funcționalitate este testată în amănunt, iar în final add-on-ul trebuie să se integreze perfect cu aplicația standard.

Recent, Elian Solutions a reușit treacă aceste test, cel mai important pas în întrunirea condițiilor ca localizarea Elian să devină o soluție Cfmd (Certified for Microsoft Dynamics)
Ce înseamnă asta? Garanția unei soluții software stabile, mature, purtând girul Microsoft privind calitatea codului și a documentației.

Localizare Elian Solutions a fost gândită să oferă funcționalități pe mai multe direcții:

  • Rapoartele legale contabile (Balanța de verificare, Cartea Mare, Registrul Jurnal)
  • Raportare către autorități : Declarația 394, Declarația 390 VIES, Instrastat
  • Facilități pentru introducerea facilă a datelor și validări suplimentare.
  • Suport complet pentru limba română (interfață, roluri, help, manual de utilizare)

Detalii privind aceste funcționalități, le puteți găsi descărcând documentul de mai jos:

Localizarea Dynamics NAV 2015

RecomandăShare on LinkedIn0Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *