Face 800.000 de euro in 2016, dar se lupta cu IBM si Cegeka sa-si mentina specialistii in firma

Iulian Motoi are un business de 800.000 de euro pe an din implementarea de solutii ERP Microsoft Dynamics NAV

Incearca sa-si mentina angajatii sa nu plece la corporatii. Iulian Motoi a lucrat consultant in domeniul solutiilor ERP de la Microsoft din 2004, iar in 2008 a decis, impreuna cu Mihaela Ivancuta, sa o ia pe calea antreprenoriatului. Desi e o zona putin vizibila publicului larg, business-ul merge bine, iar la anul vrea sa deschida si alte verticale pentru compania sa, Elian Solutions.

Am discutat cu el la emisiunea Ziua Zero despre ce urmeaza pentru compania sa si cat de greu poti sa pastrezi angajatii daca esti o companie mica romaneasca.

“Lucrez cu Microsoft Dynamics NAV din 2006. Consultant sunt din 2004. In 2006 am mers la un implementator si dupa doi ani am considerat ca am capatat suficienta experienta de a infiinta o companie care sa faca acelasi lucru, dar cu procese imbunatatite. Am luat decizia impreuna cu o colega, Mihaela Ivancuta. Ea acoperea partea de dezvoltare de sistem, modfiicare, diferite automatizari, eu partea de analiza si implementare. În formula asta din 14 ianuarie 2008 am pornit cu Elian Solutions. O vreme, pana acum trei ani de zile am fost o firma de 5-6 consultanti, iar de trei ani am marit echipa la 16 oameni”, a povestit Iulian Motoi.

“In momentul in care am fost in firma anterioara erau niste procese bine puse la punct. Toate aceste au adus plus valoare la implementare. Un om care trece printr-o perioada temeinica de training, care cunoaste proceduri, intelege procese de business intr-un anume mod. Aceste implementari de succes au adus dupa sine clienti noi. Au avut o crestere puternica pe care nu au mai putut-o sustine prin procese de documentare si training temeinice. Vazand cele doua extreme – cea in care iti aloci timp pentru instruirea oamenilor, pentru documentarea proceselor de business si cealalta in care te duci spre o zona de crestere care nu are o baza solida, am decis ca putem pastra faza de documentare si sa sustinem o crestere care sa aiba temelii puternice”, a spus fondatorul Elian Solutions.

“Microsoft Dynamics NAV e un produs de ERP. Noi cand am infiintat compania am venit dintr-un astfel de business si astfel de produs, l-am inteles, stim ce solutii sa oferim. Focusul va ramane NAV. Avem 64 de clienti. Majoritatea dintre ei sunt in domeniul productiei. Avem companii care produc haine pentru Zara si H&M, avem companii care lucreaza la duze pentru nave, avem companii care se ocupa de cresterea porcilor”, a mai spus acesta.

Cifra de afaceri de 800.000 de euro

“Am profitat de axa 331 de implementare de sisteme ERP. O parte din implementatorii care construisera dosare cu clientii nu au mai existat din cauza crizei. Am pliat solutia pe dosare deja construite. Am avut o crestere de 100% acum doi ani de zile. Anul acesta vom inchide undeva in jur de 800.000 de euro cifra de afaceri”. a spus Motoi”

Articolul intreg si materialul video pe Start-up.ro