Elian Solutions urmareste sa-si dubleze cifra de afaceri

Elian Solutions, care implementeaza sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV, estimeaza ca, in acest an, piata ERP ar putea inregistra o crestere de pana la 15-20%, pe baza accesarii fondurilor europene, a revenirii agentilor economici dupa criza, precum si a cresterii gradului de educare a pietei si a constientizarii nevoii de implementare a unui sistem ERP.

Iulian Motoi, Managing Partner in cadrul companiei, ne-a explicat, in cadrul unui interviu, ca un sistem ERP este o aplicatie software ce are drept obiectiv integrarea informationala a tuturor proceselor unei companii.

Piata se va mentine in crestere

Reprezentantii Elian estimeaza ca piata se va mentine in crestere, dar procentul va depinde in mare masura de stabilitatea factorilor macroeconomici si politici. Intr-un scenariu macroeconomic negativ, compania estimeaza o crestere de 10%, iar intr-unul pozitiv de maxim 25%, in conditiile in care piata este extrem de sensibila la evolutia generala a economiei, iar cheltuielile pentru investitiile in IT sunt printre cele amânate in cazul lipsei fondurilor, au anuntat sursele citate.

Iulian Motoi a declarat: “Oportunitatile de dezvoltare a pietei sunt date de maturizarea sa, in sensul constientizarii de catre clienti a necesitatii sistemelor ERP. Exista, de altfel, o tendinta generala de informatizare in economie, care se reflecta si in domeniul aplicatiilor pentru afaceri. Totodata, pe piata fortei de munca intra noi generatii, familiarizate cu tehnologiile de ultima ora, fapt deloc de neglijat. Ofertarea prin Cloud reprezinta, de asemenea, un factor care va contribui la cresterea pietei, prin preturi si flexibilitate. Aceasta este avantajoasa in special pentru firmele mai mici, care nu au resursele IT necesare pentru implementarea unui sistem ERP”.

Sectoarele tinta pentru care compania Elian estimeaza o crestere a volumului de implementari sunt productia industriala, agricultura si serviciile care necesita management de proiect (de ex., servicii de implementare software sau activitatea de constructii), domenii care nu au fost in atentia implementatorilor de sisteme ERP, in ultimii ani.

Citeste interviul intreg pe Bursa.ro

Elian Solutions este implementator al sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV si partener Microsoft si activeaza pe piata incepand cu anul 2008. In primul semestru al anului fiscal 2014, Elian Solutions a fost cea de-a doua companie ca volum de vanzari pe sistemele ERP Dynamics.

Printre clientii Elian Solutions se numara Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.