Elian Solutions si-a dublat profitul in 2016 prin atragerea de noi clienti

Elian Solutions, companie cu peste noua ani de experienta in implementarea solutiilor ERP (Enterprise Resource Planning), si-a depasit estimarile pentru anul 2016 si a inregistrat un profit dublu fata de 2015. Compania se pozitioneaza pe primul loc pe linia de New Business prin implementarile de Dynamics NAV.

Aceasta crestere s-a datorat atat largirii portofoliului cu 23 de clienti noi, cat si optimizarii unor procese. Acestea au crescut eficienta echipei si au permis mentinerea unor costuri de implementare competitive. Principalele motoare de crestere au fost campaniile de promovare, in special campaniile de call center, activitatile de marketing, dar si recomandarile clientilor existenti.

„Anul 2016 a fost un an al cresterilor pentru compania noastra, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al expertizei castigate prin implementarea in domenii noi de activitate. Ne bucura numarul mare de clienti noi proveniti din recomandari, acest tip de feedback pozitiv din partea clientilor existenti este o garantie a calitatii muncii noastre”, declara Iulian Motoi (foto), Managing Partner Elian Solutions.

ERP pentru firmele de productie si distributie

Domeniile de activitate cu cea mai ridicata cerere de implementare a sistemelor ERP au fost si in 2016 cele de productie si distributie, care reprezinta 60% din portofoliul Elian Solutions.

Un numar din ce in ce mai ridicat de companii aleg sisteme ERP pentru a avea informatii exacte despre situatia stocurilor, a creanţelor si datoriilor, pentru a previziona cash-flow-ul si a urmari producţia si centrele de cost.

Principalele criterii pe baza carora clientii aleg sa implementeze un sistem ERP sunt stabilitatea, siguranta, capacitatea de a gestiona volume mari de date, precum si instrumentele puternice de raportare, gestionabile de catre clientul final. In plus, clientii urmaresc si tipul de solutie, preferand solutii internationale, gestionate prin retele puternice de parteneri.

„2017 va fi un an al investitiilor si al dezvoltarii. Ne propunem sa mentinem trendul actual de crestere, lansand doua noi linii de business, vanzarea de cloud pentru solutia Microsoft Dynamics NAV si vanzarea on-premise a solutiei SoftOne ERP”, sustine Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.

Pentru anul 2017, Elian Solutions estimeaza o crestere a investitiilor pe piata de business si, implicit, a investitiilor in zona de IT-Software.

Elian Solutions este Microsoft Gold Partner si implementeaza sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV, activand pe piata incepand cu anul 2008. Printre clientii companiei se numara Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.

Articol publicat in eFinance