Dynamics NAV 2013 (Navision) – versiunea R2

In ultimul trimestru al anului trecut, Microsoft a lansat Dynamics NAV (Navision) 2013 R2. Noua versiune de NAV prezinta o interfata imbunatatita si simplificata (vezi foto), dar modificarile aduse de aceasta versiune trec dincolo de interfata. Vom mentiona pe cele mai interesante:

  • Interoperabilitate cu Microsoft Office 365. Office 365 este versiunea cloud a pachetului Office si o optiune din ce in ce mai interesanta pentru firmele mici si medii, pentru care nu este rentabil sa investeasca prea mult in infrastructura IT;
  • Posibilitatea de a accesa Dynamics NAV (Navision) din cadrul site-urilor SharePoint. SharePoint este o aplicatie ce permite managementul documentelor si crearea unor fluxuri de lucru. Dynamics NAV (Navision) in combinatie cu SharePoint, care are o interfata foarte usor de utilizat, poate oferi deopotriva rigoare si flexibilitate;
  • Suport pentru plati si incasari in sistemul SEPA (Single Euro Payment Area). SEPA este o initiativa la nivel european pentru a crea un set de standarde si instrumente de plata astfel incat un client sa poata efectua din contul sau, cu usurinta, plati in euro oriunde in cadrul spatiului european.                                                                

Pentru  o prezentare detaliata a modificarilor functioanle aduse de versiunea NAV 2013 R2, puteti accesa documentul de mai jos (in engleza):

Microsoft Dynamics NAV 2013 R2  – What is new

Exista si o varianta mai tehnica si mai detaliata a documentului, pe care o puteti accesa aici:

Microsoft Dynamics NAV 2013 R2  – What is new – Technical White Paper

 Microsoft Dynamics NAV 2013 R2