Afaceri ERP de 800.000 de euro

Iulian Motoi si-a creat propriul business intr-un domeniu pe care il stapanea foarte bine, IT-ul. Desi inceputul in lumea de afaceri a fost si pentru el unul pe care il caracterizeaza drept “confuz”, evolutia Elian Solutions demonstreaza ca a invatat foarte bine ce inseamna investitii inteligente.

Pentru 2014, fondatorul Elian Solutions (implementator al sistemului ERPMicrosoft Dynamics NAVsi partener Microsoft) estimeaza o cifra de afaceri de 800.000 de euro.

“In perioada 2008-2012, peste 80% din clientii nostri au venit pe recomandarile clientilor existenti. Apoi tot ce a insemnat investitie de orice fel a fost facut numai pe baza unui cashflow care demonstra ca putem sustine investitia. Suntem in anul 2014 si in tot acest interval nu am avut niciodata nevoie de o linie de credit pentru a sustine activitatea curenta”, spune antreprenorul.

In plus, nu se lasa “pacalit” de anunturi politice de anvergura, precum masura de reducere a CAS-ului, pe care, de altfel, o considera utila. ” (…) avand experienta anilor trecuti, am refuzat sa iau decizii de cashflow pana cand decizia nu va fi implementata impreuna cu normele metodologice de aplicare a ei”, spune acesta.

Cu toate acestea, recunoaste ca e imposibil de pastrat un echilibru intre viata personala si cea profesionala la acest nivel. “Peste 70% din timp mi-l petrec la birou”, spune Iulian Motoi, intr-un interviu acordat Business24.

Citeste interviul pe Business24