New call-to-action

Servicii de implementare ERP

Faza de cerinte de afaceri

Acest document de analiza reprezinta o sinteza a discutiilor pe care implementatorii le-au avut cu membrii echipei de implementare ai beneficiarului. Documentul intentioneaza sa faca o descriere cat mai reala a proceselor ce se desfasoara in companie si furnizeaza informatii cu privire la:

 • Diagrama fizica (geografica)
 • Diagrama departamentala
 • Cerinte tehnice si de afacere pentru fiecare arie din cadrul proiectului
 • Cerinte tehnice si de afacere care sunt in afara ariei de implementare
 • Potentiale riscuri
 • Gradul de complexitate al proiectului
 • Propuneri de modificare flux procese

Livrabilul acestei faza este Business requerment document pentru fiecare modul analizat in parte.

Faza de Diagnostic

Se desfasoara cu participarea directa a echipei de specialisti a beneficiarului in care se ia fiecare cerinta functionala si se prezinta clientului cum este gestionata in sistemul standard. Ca urmare a prezentarii, cerintele sunt solutionate cu un marcaj FIT atunci cand modalitatea de operare in standard sistem este validata de catre client sau cu GAP atunci cand se determina lipsa functionalitarii si va fi necesara o dezvoltare. Finalul fazei este marcat de editarea Raportului de Diagnostic (Diagnostic Report) de catre Elian Solutions.

In cadrul fazei de Diagnostic se stabilesc cerintele de integrare in aplicatie a cerintelor specifice.

Raportul de Diagnostic este un livrabil care va fi analizat si aprobat de membrii celor doua echipe de implementare.

Faza de analiza

In cadrul acestei faze se va face o revizie a cerintelor marcate in raportul de diagnostic cu GAP de sistem si de business specifice beneficiarului. Livrabilul rezultat va fi FRD (Functional Requirements Document).

FRD va fi editat de catre echipa Elian Solutions si revizuit de echipa beneficiarului. Documentul va primi aprobarea dupa care se va trece la derularea urmatoarelor faze din cadrul proiectului.

Acceptanta partiala de proiect marcheaza avizarea de catre beneficiar a documentelor rezultate in urma fazelor de Diagnostic si de Analiza si inghetarea cerintelor pentru functionalitatile aplicatiei.

Faza de proiectare

Obiectivele etapei de proiectare sunt urmatoarele:

 • Obtinerea unei descrieri detaliate a modificarilor sistemului
 • Obtinerea unei descrieri detaliate a viitoarelor procese de afaceri definite in analiza “Gap-Fit”
 • Obtinerea unei descrieri detaliate a interfetelor ce urmeaza a se conecta la sistem conform cu analiza “Gap-Fit”
 • Obtinerea unei descrieri detaliate a datelor ce trebuie convertite in vederea lansarii noului sistem conform cu gap-fit worksheet

Aceste descrieri trebuie sa atinga un nivel de detaliu si continut pentru a permite dezvoltatorilor efectuarea modificarilor de sistem in concordanta cu cerintele.

Faza de Programare

Faza de testare interna

Faza de Instalare, Configure si Testare la client

In faza de programare are loc realizarea programului sursa pentru fiecare modul functional in parte.

Faza de testare interna se realizeaza pe module separate si pe module integrate in sistemul aplicatiei.

In cadrul acestei faze are loc evaluarea performantelor versiunii beta a aplicatiei si implementarea unor eventuale corectii in urma observatiilor de la utilizator.

Faza de training – instruirea utilizatorilor cheie

Intrucat trecerea la o versiune mai noua de Microsoft Dynamics 365 Business Central este un pas important, in special prin prisma accesului la noile functionalitati ale sistemului, aveti intregul nostru suport pentru a tranzita la cea mai noua versiune intr-un mod usor.

Livrabile: prodeduri de lucru video /document.

Faza Deployment

In acesta faza are loc Go Live.

Strategia de succes a implementarii proiectului se bazeaza pe cativa factori esentiali, cum ar fi:

 • O foarte buna comunicare /colaborare intre echipele de proiect Elian Solutions si echipa beneficiarului
 • O buna planificare a activitatilor de analiza, astfel incat sa nu afecteze activitatea zilnica a expertilor beneficiarului care participa la definirea cerintelor pentru fiecare functionalitate in parte
 • Participarea activa a utilizatorilor din partea beneficiarului la prezentarea prototipurilor, la testarea versiunii beta si la testarea finala a aplicatiei
 • Un schimb de date eficient intre consultantii din partea beneficiarului si echipa Elian Solutions la definirea cerintelor functionale si a algoritmilor de calcul
 • Un proces decizional rapid care sa asigure stabilirea de comun acord a solutiilor de rezolvare a problemelor aparute pe parcursul derularii

Implementarea proiectului este clar definita din punct de vedere al timpului, resurselor, bugetului si a livrabilelor pe toate fazele proiectului.

Ia legatura cu un consultant ELIAN