Inchiriere sistem ERP Microsoft Dynamics NAV

Închiriere sistem ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision)

Închirierea sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) se poate dovedi o alternativă viabilă pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile unui ERP, dar nu dispun de banii necesari pentru o astfel de investiţie.

Închirierea înseamnă că, în loc să plăteşti softul, integral, vei plăti doar utilizarea lui. E ca şi cum ai plăti chirie pentru spaţiu sau pentru utilaje. Pentru o sumă relativ modestă, vei putea avea la dispoziţie toate funcţionalităţile Dynamics NAV (Navision). Practic, vei incheia un contract de servicii cu un partener autorizat Microsoft, iar tot ce e nevoie după aceea este o conexiune la internet. Partenerul va furniza toată infrastructura hardware şi software necesară, astfel încât cel care primeşte acest serviciu se va putea ocupa de aspectele specifice afacerii sale şi nu de tot felul de aspecte tehnice – care au legătură cu tehnologia informaţiei, dar nu şi cu afacerea în sine.

De altfel, în întreaga industrie IT există acest trend numit SaaS (Software as a Service) şi care nu înseamnă altceva decât închirierea softului. Dincolo de faptul că rezolvă problema banilor, opţiunea pentru închirierea softului îţi poate aduce o serie de avantaje:

✔ Plăteşti exact cât consumi

Plata chiriei se va face lunar, funcţie de numărul de utilizatori care au lucrat în sistem în luna respectivă. Dacă firma are activitate sezonieră sau apar reduceri de personal, acest fapt se va reflecta în valoarea chiriei.

✔ Se elimină cheltuielile cu infrastructura IT

Închirierea presupune “găzduirea” aplicaţiei pe un server dedicat, server care este administrat de profesionişti. Deci, implementarea soluţiei nu mai presupune achiziţia de hardware(servere,staţii mai performante etc.) sau software (licenţe de Windows Server, SQL Server etc). De asemenea, nu mai e nevoie nici de personal IT care să se ocupe cu administrarea infrastructurii la client.

✔ Disponibilitatea Serviciului

Disponibilitatea serviciului defineşte gradul în care aplicaţia este disponibilă pentru client. Este garantată prin contract şi se măsoară ca raport între timpul în care aplicaţia este accesibilă pentru lucru utilizatorilor şi timpul total. Altfel spus, clientul are garanţia că va avea marea majoritatea a timpului acces la aplicaţie si că întreruperile accesului (datorate unor lucrări de întreţinere sau unor defecţiuni tehnice) nu vor depăşi un anumit ordin de mărime si nu-i vor afecta semnificativ activitatea. În cazul unei soluţii ERP precum Microsoft Dynamics NAV (Navision) baza de pornire pentru disponibilitatea serviciului este de 99,9 %!

✔ Acces la cele mai noi versiuni ale aplicaţiei

Serviciul de închiriere oferă din start, pe durata închirierii, accesul la actualizări şi versiuni noi de produs, fără vreun cost suplimentar.

✔ Securitatea accesului la date

Securitatea accesului este garantată utilizând un sistem VPN (Virtual Private Network) sau prin acces RDP (Remote Desktop Connection) la un server TS Gateway. Practic, e la fel de sigur ca şi accesul în propria reţea. De fapt, e chiar mai sigur, fiindcă securitatea e configurată şi permanent controlată de profesionişti, care veghează ca să nu existe accesări neautorizate ale informaţiei.

✔ Confidenţialitatea datelor

Siguranţa că informaţii vitale ale afacerii nu ajung în posesia unor terţi este asigurată prin contractul cu partenerul de servicii. De altfel, statisticile dovedesc că principalul pericol privind confidenţialitatea datelor nu vine din exteriorul firmei, ci din interior. Din acest punct de vedere, faptul că baza de date este în afara firmei este un avantaj, fiindcă accesul la informaţie poate fi monitorizat şi, dacă e cazul, restriciţionat.

✔ Siguranţa datelor

Pentru siguranţa datelor se prevăd, tot prin contract, politici de backup astfel încât să existe asigurarea că informaţia nu se va pierde în cazul unor incidente, de orice natură ar fi ele.

Dacă sunteți interesați de opțiunea de închiriere a sistemului ERP Dynamics NAV (Navision) sau doriți informații suplimentare vă rugăm contactați-ne prin formularul de mai jos.

 

RecomandăShare on LinkedIn0Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone